Branddetectie

  Betrouwbaarheid, vroegtijdige detectie
 van brand gecombineerd met uitstekend
vals alarm-beheer. 

Branddetectie

// Branddetectie- en alarmsystemen

Geavanceerde, intelligente branddetectie-oplossingen

Ons aanbod van branddetectie- en brandalarmsystemen beschermen uw eigendommen door brand in het vroegste stadium op te sporen. Hierdoor hebt u meer tijd om te evacueren, te reageren op branden en deze te blussen voordat ze levens, uw bedrijf of zelfs het gebouw bedreigen. Onze ZETTLER®-systemen zijn gebaseerd op MZX-technologie en verzekeren branddetectie van topkwaliteit, gecombineerd met nauwkeurige lokalisering van brand.

Functies en services met toegevoegde waarde

Geavanceerde branddetectie

Onze geavanceerde branddetectie zorgt ervoor dat brandgevaar vroegtijdig wordt gedetecteerd. Denk hierbij aan verhoogde warmte, giftig gas, rook en straling (via vlamdetectie). 
Dit zorgt ervoor dat u beter in staat bent om te voldoen aan wet- en regelgeving. Onze systemen zijn dan ook zeer gebruiksvriendelijk, kwalitatief hoogwaardig en hebben een lange levensduur wat uw kosten beperkt.

Monitoren van brandalarm

Een snelle inzet van hulpdiensten is essentieel voor het redden van levens. Zodra een brandalarm afgaat, wordt het als real-time melding naar één van onze monitoring centers verstuurd. Van daaruit wordt de plaatselijke brandweer op de hoogte gesteld. Onze TXG software zorgt ervoor dat het alarm centraal kan worden beheerd. Het systeem geeft de exacte locatie van de geactiveerde detectoren weer, waardoor u direct de exacte plaats van de brand kunt lokaliseren en onmiddellijk actie kunt ondernemen.

Noodcommunicatie: evacuatie en PA-systemen

We bieden zowel noodverlichting als PA-(omroep)installaties aan om tijdige, veilige en compatibele evacuatieprocedures te ondersteunen. U kunt daarbij kiezen voor een traditionele bel, een elektronisch geluid, een gesproken bericht dat vooraf is opgenomen of live microfoontransmissies.

Als aanvulling op deze akoestische alarmen, kunnen onze systemen nooduitgang verlichting opnemen en visuele en voelbare producten om slechthorenden te begeleiden bij evacuatie in geval van brand. Bezoek onze pagina over noodcommunicatie voor meer informatie.

Speciale bescherming voor gevaarlijke zones

Branddetectie is vooral essentieel in gevaarlijke omgevingen en/of gebieden met potentieel explosiegevaar. Ons speciale systeem is bedoeld voor omgevingen waar  productieprocessen worden uitgevoerd, waarbij een verhoogd niveau van gevaar van toepassing is. Dat vraagt om een combinatie van elektrische en mechanische brandbeveiligingssystemen. Wij bieden zowel traditionele als digitale systemen aan en edge-sensoren, zoals flame vision of glasvezel. Daarmee bieden wij flexibele oplossingen, die specifieke risico's beheersbaar maken.

Productportfolio

We bieden geïntegreerde oplossingen die zorgen voor een hoogwaardige beveiliging voor grote sectoren. Onze hybride en standalone oplossingen zorgen voor geavanceerde beveiliging binnen retail of commerciële sectoren. Daarnaast leveren wij ook standalone producten voor residentiële klanten en kleinere bedrijven. Deze omvatten:

ZETTLER® MZX-panelen

Onze Zettler® MZX panelen zijn zeer flexibel en voldoen aan alle eisen. De panelen leveren uitstekende prestaties en betrouwbaarheid dankzij het Faslogic algoritme, wat de verschillende sensorwaarden combineert om nauwkeurige situationele informatie te verschaffen. Ze kunnen worden geclusterd in een beveiligd netwerk om de beheer- en onderhoudstaken vergemakkelijken. Daarnaast zijn ze eveneens compatibel met bestaande installaties, waardoor een installatie kan worden gemoderniseerd tegen minimale kosten.

Generatie-6 melders

Met onze zesde generatie introduceren we IR (infrarood) sensoren en transmitters. Dit biedt vele functies en hoogwaardige prestatieniveaus. Hierdoor is eenvoudiger onderhoud mogelijk dat uw dagelijkse bedrijfsactiviteiten ontlast. Deze melders zijn dusdanig ontworpen dat ze aanpasbaar en flexibel zijn. Daarmee kunnen ze worden gebruikt in de meeste omgevingen om deze te beschermen tegen talloze potentiële brandrisico's. Ze gebruiken verfijnde digitale signalisatie (FSK) om te communiceren met het op MZX-technologie draaiende brandcontrolepaneel. Dankzij de verschillende kleurenopties passen de melders naadloos in elk interieur.

Onder ons uitgebreide aanbod van melders heeft de 3oTEC Multi-Sensor de beste optische rookdetectietechnologie, gecombineert met koolmonoxidegasdetectie en warmtedetectie. Het is een universele brandmelder die eerder smeulende branden detecteert en absolute vals alarm-flexibiliteit aanbiedt dan andere nauwkeurige melders. 

MZX SensorLaser™ Plus

Deze sensor zorgt voor snelle en continue branddetectie, zelfs in moeilijke en afwisselende omstandigheden. Dit lineair warmtedetectiesysteem is optimaal geschikt voor zeer gedecentraliseerde voorzieningen zoals verkeerstunnels, kabelroutes en transportbanden, maar ook grote gebouwen.

Technologie en innovatie

Het ZETTLER® branddetectiesysteem is gebaseerd op het MZX-technologieplatform, een innovatie van Johnson Controls op het gebied van branddetectie.

Het ZETTLER®-aanbod is het meest flexibele, betrouwbare en bedrijfsklare systeem dat beschikbaar is en voldoet aan de norm. Via onze geavanceerde systeemarchitectuur garanderen we compatibiliteit met zowel bestaande systemen als toekomstige systemen. Daarbij bieden we de mogelijkheid voor IP-communicatietechnologie, geavanceerde gebruikersinterfaces en open protocolintegratie met andere systemen.

Het is belangrijk om de juiste informatie op elk moment te verkrijgen en te analyseren. Onze unieke Frequency Shift Key (FSK)-modulatie van de gegevens zorgt voor een ongeëvenaarde betrouwbaarheid van onze gegevenscommunicatie. Hierdoor kunnen onze systemen zware storingen hanteren, wat resulteert in minder valse alarmen, minder defecten en eenvoudigere upgrades van uw vorige systeem. 

Onze merken

Image
Image

Onze klanten

Fincantieri_logo_site_21.png

“Johnson Controls heeft aangetoond het vermogen te hebben om een breed scala van complexe en innovatieve technologieën te ontwikkelen, aan te passen en te installeren om onze schepen zowel veilig als conform de richtlijnen te houden."

Fincantieri_logo_site_22.png

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero

test

Onze nieuwsbrief

Schrijf u nu in om de nieuwsbrief van Johnson Controls te ontvangen.

Aanmelden

Kom in contact

Kom in contact:

  • Vraag een vrijblijvende offerte aan
  • Klant- of technische ondersteuning
  • Upgrade uw beveiligingssysteem
  • Lees meer over Johnson Controls

Contact