Mijn succes ligt in…

  …altijd ervoor te zorgen dat ik geniet van
 wat ik doe. Als je houdt van wat je doet, zal je
succesvol zijn."

Jürgen Herzog, Finance Director

Mijn succes ligt in…

// De succesverhalen van Johnson Controls

Wij zeggen vaak dat we een passie hebben om te beschermen wat echt belangrijk is. Door onze producten, geïntegreerde oplossingen en ons streven naar een uitstekende klantenservice, maken we de wereld veiliger. Ontdek wat succes betekent voor ons en onze medewerkers van Johnson Controls (continentaal Europa) door te lezen over hun persoonlijke trajecten.

Mijn succes ligt in…

Barbara

Manager Compensation & Benefits Continental Europe

Barbara is sinds 1998 bij Johnson Controls in dienst en heeft in de tussentijd verschillende functies bekleed, in onder andere Finance, Accounting, Sales Support en het meest recent in Human Resources. Sinds 2010 is Barbara verantwoordelijk voor de vergoedingen en benefits in Continental Europe. Daarnaast speelt zij een centrale rol in onze verschillende Human Resource Projecten.

Lees verder

Een gesprek met Barbara

Vertel ons meer over wat uw positie voor u betekent.

Ik begon hier te werken op de afdeling Debiteurenadministratie in 1998, en hoewel het al een lange tijd is, vind ik mijn werk hier nooit saai omdat het bedrijfsleven een hoog tempo heeft. Ik heb de mogelijkheid gehad om mezelf omhoog te werken, mijn persoonlijke carrièreladder te beklimmen en veel verantwoordelijkheid op me te nemen. Dit was te danken aan de steun van mijn bazen die mij in mijn ontwikkeling ondersteund hebben en die me het vertrouwen en de coaching hebben gegeven die ik nodig had. Hoewel mijn carrièrepad voor mij in eerste instantie niet duidelijk was, heb ik nu een punt bereikt waarop ik hou van wat ik doe! Het bevalt me om onderdeel uit te maken van een internationaal team met een hoge verantwoordelijkheid, terwijl ik ondertussen de contactpersoon ben als het gaat om getallen, analyses en statistieken.

Wat maakt wat u doet opmerkelijk?

Deel uitmaken van het Compensation and Benefits team is een belangrijke verantwoordelijkheid. Samen met onze financieel directeuren hebben wij de verantwoordelijkheid voor het implementeren en uitvoeren van beleid omtrent compensatie en secundaire arbeidsvoorwaarden voor meer dan 4.000 medewerkers in 12 landen. Ik leef elke dag naar mijn waarden van integriteit en vertrouwen, want ik heb veel inzicht in vertrouwelijke gegevens en respecteer de privacy van onze medewerkers. Ik vind het heerlijk om deel uit te maken van een divers team en ik word blootgesteld aan de diverse en internationale HR projecten terwijl ik de rol heb van een specialist in mijn vakgebied. Dit is voor mij wat het hebben van een carrière betekent.

U bent overgestapt van een Duitse rol naar een rol in continentaal Europa, wat betekent dit voor u?

Ik heb nauw contact met ons Executive Team en onze voorzitter van Europa over belangrijke beslissingen die invloed hebben op werknemers in heel Europa. Ik heb ook de kans om betrokken te raken bij projecten met onze collega's van het Corporate Human Resources team en ben momenteel betrokken bij een wereldwijd HR-project, waarbij ik de leider ben voor Europa. Dankzij het bedrijf is mijn Engels ook enorm verbeterd door taalcursussen en andere ontwikkelingsmogelijkheden.

Hoe ondersteunt uw passie uw succes, persoonlijk en professioneel?

Ik heb een passie voor cijfers en mensen en benader alles wat ik doe met een gedegen zorgvuldigheid. Ik hou echt van de mogelijkheid om mijn financiële vaardigheden te gebruiken terwijl ik ook kan bijdragen aan de afdeling Human Resources, waardoor ik mijn twee grootste passies kan samenvoegen. Op basis van mijn achtergrond in Financiën en Administratie ben ik in staat om concurrerende salarisstrategieën te steunen om talentvolle medewerkers te werven en behouden, en een cultuur te ontwikkelen die prestaties beloont. Af en toe zijn er 'drukke projectfasen' waarbij ik na kantooruren moet werken om de projecten te voltooien volgens krappe deadlines. Maar er zijn ook momenten waarbij ik me kan concentreren op mijn gezondheid en mijn privéleven, zodat ik een gezonde en gelukkige carrièrebalans behoud.

Sluit u aan bij ons team

Rainer

Retail Product Manager Continental Europe

Rainer is verantwoordelijk voor het aanbod van de Johnson Controls Retail Productoplossingen in Continental Europe. Hij is tussenpersoon tussen de verkoopafdeling en de ontwikkelingsafdeling binnen Retail. Rainers rol is om ervoor te zorgen dat onze retailklanten hun winst kunnen vergroten door hun goederen te beschermen en hun processen te verbeteren.

Lees verder

Een gesprek met Rainer

Vertel ons meer over wat uw positie voor u betekent.

Mijn rol is belangrijk binnen de organisatie omdat ik waardevolle kennis en ervaring bied. Ik heb het gevoel dat mijn mening wordt gewaardeerd en ik ben in de gelegenheid om betrokken te zijn. Niet alleen bij pure productonderwerpen, maar ook bij projecten van klanten en offertes, marketingzaken en strategie.

Wat maakt wat u doet opmerkelijk?

Onze productportefeuille voor de retail is uniek - we ontwikkelen altijd nieuwe producten en toepassingen. Het leven is nooit saai en ik geniet echt van het werken met verschillende mensen, in verschillende afdelingen, landen en continenten.

U werkt 25 jaar bij het bedrijf, wat betekent dit voor u?

Ik ben begonnen bij de technische dienst want ik wilde een werkplek voor de lange termijn om mijn gezin en mezelf te onderhouden. Het is 25 jaar later en ik ben nog steeds erg blij om binnen deze kleurrijke omgeving te werken die allerlei mogelijkheden heeft opengesteld. Ik geniet van de wetenschap dat ons bedrijf waarde geeft aan onze klanten, maar ook aan onze medewerkers.

Hoe ondersteunt uw passie uw succes, persoonlijk en professioneel?

Mijn passie is om onze klanten en onze interne organisatie te ondersteunen; ik ben blij als ik kan werken aan belangrijke projecten voor een klant. Ik probeer een goede balans te vinden tussen het aanwakkeren van mijn passie door hard te werken en ook te genieten van de tijd met mijn gezin.

Sluit u aan bij ons team

Jürgen

Finance Director, Continental Europe

Jürgen is Finance Director en Business Partner van onze President in Continental Europe. Daarnaast is Jürgen ook een vooraanstaand lid van het management team en speelt hij een centrale rol in de strategische en financiële prestaties van de regio. Hij stuurt een divers, meertalig team aan van zowel mannen en vrouwen uit 12 landen. 

Lees verder

Een gesprek met Jürgen

Vertel ons meer over wat uw positie voor u betekent.

Ik geniet er echt van om betrokken te zijn bij het bedrijf en bij te dragen aan de prestaties van de onderneming. Als onderdeel van het leiderschap van het managementteam betekent het dat ik de kans krijg om de besluitvorming op operationeel en strategisch niveau te beïnvloeden. Ik hou ervan de verantwoordelijkheid te dragen voor een groot gebied met diverse culturen, talen, nationaliteiten en zakelijke uitdagingen en de groei ervan te ondersteunen.

Wat maakt wat u doet opmerkelijk?

In mijn rol moet ik strategie, doelstellingen, bedrijfsresultaten en financiële prestaties koppelen. Ik hou ervan om de 'werelden' van financiën, bedrijfsactiviteiten en strategie samen te brengen. Voor mij draait het niet alleen om cijfers en getallen, het gaat over het bedrijf, de mensen en onze klanten.

Jürgen, hoe geeft u leiding aan uw divers en meertalig team van mannen en vrouwen?

Allereerst moet je natuurlijk Engels beheersen om effectief te communiceren in de regio. Andere taalvaardigheden helpen ook. Ik vind het ook leuk om te werken in een diverse omgeving en om te gaan met verschillende achtergronden, culturen en zakelijke situaties in het algemeen. Ik zie diversiteit als een verrijking van mijn werk en als een groot ijkpunt voor open discussies. Dat we zowel mannen als vrouwen in het team hebben, bijvoorbeeld, brengt potentieel verschillende invalshoeken naar de discussie en zorgt ervoor dat we uiteindelijk de beste oplossingen ontdekken.

Hoe ondersteunt uw passie uw succes, persoonlijk en professioneel?

Als je houdt van je werk, dan zul je succesvol zijn. Ik hou van mijn werk! Het begint allemaal met passie. Als je houdt van wat je doet, kun je daarop bouwen en zowel jezelf en je carrièrerichting beïnvloeden en verbeteren.

Sluit u aan bij ons team

Ole

Business Development Manager, Store Performance Solutions, Continental Europe

Ole is verantwoordelijk voor Business Development, welke voornamelijk is gerelateerd aan Traffic en EAS Intelligence oplossingen, welke onderdeel zijn van het nieuwe TrueVue platform van Johnson Controls. Ole is onderdeel van een internationaal team, bestaande uit retil- en IT specialisten, welke onze klanten en medewerkers ondersteuning bieden, begeleiden en trainen.

Lees verder

Een gesprek met Ole

Vertel ons meer over wat uw positie voor u betekent.

Ik vind het erg belangrijk om zowel geloofwaardigheid als het vertrouwen van de mensen waarmee ik werk te krijgen, dus ik geef altijd prioriteit aan mijn klanten en leveranciers. Ik ben echt blij met de kans om te werken binnen een gedreven internationaal team dat complexe projecten en zakelijke problemen behandelt en interne steun biedt.

Wat maakt wat u doet opmerkelijk?

In aanvulling op een product bieden wij onze klanten een totaaloplossing die hun bezittingen beschermt, hen ondersteunt en hen stimuleert hun eigen bedrijf te verbeteren. Het is belangrijk voor ons om de uitdagingen van de retail beter te begrijpen en oplossingen te identificeren die bij hun specifieke omgeving passen. Voor mij draait het om systemen, retailprocessen, zakelijke vereisten en oplossingen terwijl we een perspectief van 360° bewaren van klanten en het bedrijf Johnson Controls.

Ole, u reist veel rond de wereld, wat betekent dit voor u?

Het ontmoeten van verschillende mensen met verschillende culturen en opvattingen is het meest stimulerende deel van mijn werk!

Het leert je flexibel te zijn en verantwoording af te leggen, en ik kan mijn strategie aanpassen aan specifieke behoeften, terwijl ik wel een bepaald doel in gedachten houd. (Ik krijg ook veel van de wereld te zien, dat is altijd een pluspunt!)

Hoe ondersteunt uw passie uw succes, persoonlijk en professioneel?

In de huidige retailsector draait het allemaal om passie, geest en emotie. Johnson Controls beperkt me niet tot het volgen van de 'gebruikelijke' manier van zakendoen; ik ben gemotiveerd om buiten de door de bedrijfscultuur ingestelde grenzen te kijken. Mijn passie is mijn dagelijkse 'energiereep', die me in staat stelt om nog verder te gaan. Passie is een deel van mijn persoonlijkheid, en ik probeer dit te delen met anderen om hen te motiveren zich aan te sluiten bij dit traject.

Sluit u aan bij ons team

Zoeken naar een carrière

Als u een teamspeler bent met een passie en wens om te beschermen wat het belangrijkste is, kijk dan bij onze beschikbare
carrièremogelijkheden

Zoek carrière

Johnson Controls's succesverhalen

barbara_09.jpg

Compensation & Benefits Manager, Continental Europe

Mijn succes dank ik aan… mijn twee grote passies die ik in mijn werk kan combineren - cijfers en mensen.

rainer_09.jpg

Retail Product Manager

Mijn succes dank ik aan… mijn passie om klanten en onze interne organisatie te inspireren.

juergen_09.jpg

Finance Director

Mijn succes dank ik aan… door er altijd zeker van te zijn dat ik doe wat ik leuk vind. Als je doet wat je leuk vindt ben je succesvol.

ole_10.jpg

Business Development Manager, Store Performance Solutions

Mijn succes dank ik aan... mijn passie voor de retail omgeving. Het draait allemaal om passie en gevoel.

Onze merken